Orangery and Kitchen Extension Case Study | Crystal Living

Swanson, orangery and kitchen extension

Home Improvement Extension

The Design – The result was that we designed a twin podded Orangery which covers the Kitchen/dining room & lounge, this created a new larger kitchen area totally separate from the lounge & dining room. The new Living room Orangery extended The Lounge & Dining room to give a large open plan area. Open plan area is very light and thermally efficient. We also created a new study by converting part of the Lounge area. We finished the project by landscaping the garden with a new patio and surrounding paths in Indian stone.

Technical considerations – Customer required a Kitchen extension separate to an open plan Orangery/Lounge/Dining room. In addition they required a separate study/office and landscaping with new patio/paths. The Orangery must have open views to the garden. The Customers required a total finished project completely managed by Crystal.

Happy Customers – Customer totally satisfied with the job from start to finish! They stated that they had selected the right company.

Click the images below to view the gallery.

Leave a Reply